FESTIVAL DE SPIRITUALITATE, MEDICINĂ NATURISTĂ ȘI TERAPII COMPLEMENTARE ¨HOLISTIC THERAPY¨ BACAU

FESTIVAL DE SPIRITUALITATE, MEDICINĂ NATURISTĂ ȘI TERAPII COMPLEMENTARE ¨HOLISTIC THERAPY¨ BACAU

             Festivalul Holistic Therapy Bacău a fost realizat prima dată în mai 2017, din dorința de a crea, în Bacău, un spațiu de întâlnire pentru persoanele interesate de evoluția spirituală, de utilizarea metodelor de vindecare naturală.

Iată-ne ajunși la a IX-a ediție!

Cum s-a născut acest eveniment?

De mai bine de 20 de ani, fie ca elev, fie ca, mai târziu, terapeut, profesor în anumite tehnici, am intrat în contact cu oameni care au aceeași pasiune aceleași visuri, uniți de aceeași dorință – evoluția, dezvoltarea și creșterea personală, spirituală. Ani în șir am vizitat festivaluri, conferințe, târguri organizate în marile orașe din țară. Mă întrebam mereu de ce noi, la Bacău, nu avem asemenea evenimente. Și…o voce mi-a spus: – “pentru că nu le organizează nimeni”. Și…mi-am pus întrebarea: “ Să mă ocup eu? oare eu pot?”  “Trebuie să încerci! Doar așa vezi dacă poți”. Am decis repede.

Inițiativa a fost încurajată și susținută de oameni care lucrează în domeniul spiritualitații, medicinei naturiste și terapiilor complementare. Amintesc aici câteva nume : Vlad T. Popescu – scriitor, editor, maestru reiki, terapeut; Mihai Albu – psiholog, scriitor, maestru reiki; Dr.Ovidiu Dragoș Argeșanu – maestru reiki, terapeut, scriitor; Cosma Mihai Mirel – kinetoterapeut, osteopat și, nu în ultimul rând, de foarte mulți locuitori ai Bacăului ca beneficiari ai evenimentului.

La Bacău sunt foarte mulți oameni  preocupați de cunoașterea și integrarea  tehnicilor și metodelor  de creștere și dezvoltare personală, de evoluție spirituală.  Festivalul se bucură de un public elevat.  Cu toții am învățat că între trup – minte – corp și spirit există o legatură strânsă și că orice vindecare se poate realiza doar dacă abordăm toate aceste planuri. . Acesta a fost și motivul pentru care am denumit acest eveniment Holistic Therapy.

Și…i-am spus FESTIVAL deoarece îmi doresc să fie o sărbătoare. O celebrare a vieții, a sănătății și evoluției!

Prima ediție, s-a desfașurat în perioada 4 – 7 mai 2017. Această primă ediție, în afară de experiență, mi-a adus bucurie și satisfacție. Toate greutățile privind organizarea au dispărut din clipa în care am văzut deschiderea vizitatorilor pe tot parcursul evenimentului.

Faptul că oamenii și-au exprimat mulțumirea atât direct cât, mai ales, prin participarea la toate conferințele care au fost susținute pe parcursul celor patru zile, m-a determinat să merg mai departe și să organizez edițiile următoare din 5 – 8 octombrie 2017; 10 – 13 mai 2018; 15 – 18 noiembrie 2018 ;  23 – 26 mai 2019 ; 14 – 17 noiembrie 2019; 20 – 23 mai 2021;   07 – 10 octombrie 2021 și avem a IX – a ediție în luna mai – 19 – 22 mai 2022.

Ne-au onorat cu prezența la cele șapte ediții: Vlad T.Popescu, Mihai Albu, Patrick Sekhem Zeigler, Ovidiu Dragoș Argeșanu, Georgeta Popescu, Meda Diana-Voicu, Daniel Meze,

Dr.Genoveva Nagy, Dr.Dan Mezei, Nela Chirilă, Risvan Vlad Rusu, Nelu Vicleanu, Lucian Georgescu, Irina Matei Cimpoiașu, Ciprian Cucu, Alice Cornea, Dana Lupean, Mirela Miron, Nicușor Bulilete, Nicoleta Andone, Iulia Spânu, Iuliana Apetrei, Serghei Danisin, Aurelian Curin, Nușa Bugeac, Vasile Scarpet, Oana Marinovici- Bhakti Marga, Ioana Petrea, Alexandru Matei, Adrian Net, Constantin Mușat, Răzvan Decuseară, Iulia Cruț, Floriana Ungureanu, Mirela Muntianu, Maria Mirela Botezatu, Romeo Botezatu, Roxana Mihăilă, Maria Frandes Cristina Curcudel, Mihaela Melinte, Rodica Calistru, Ioan Adrian Nicula, Mirela Codilă, Elika Baran, Constantin Sava, Carmen Lovin, Răzvan Dumitrescu, Ana Vătavu, Alina Roibu, Marinela Rață, Viorel Ionel Miron, Simona Negură, Adina Tănasă, Delia Turcanu, Petruța Didoiu Spătaru, Diana Năstasă…dacă am omis pe cineva – iertare.

Am avut expozanți cu diverse produse, edituri, lansări de carte…

Evident, au apărut tot felul de provocări. Din motive care nu țin de noi a fost necesar să schimbăm locația de la Central Plaza  la Complexul Muzeal IULIAN ANTONESCU și tot din motive care nu țin de noi dar, prin deschiderea și amabilitatea conducerii DECEBAL SA avem, începând cu ediția din noiembrie 2019 – Hotel DECEBAL.  Deci, ne-am mutat într- o casă nouă, primitoare  și un alt fel de Festival. Sper să placă tuturor participanților.

A venit peste noi pandemia din cauza căreia în anul 2019 nu ne-am permis organizarea celor două ediții(primăvară, toamnă). Am suferit cu toții. Oamenii au întrebat tot timpul şi au cerut să găsim o soluție ca lucrurile să continue.

Și, dorim continuitate.  Anul trecut mi-am luat curaj și…am pornit la drum. Evident nu a fost  ușor.  Obligați să fim extrem de atenți și noi organizatorii și participanții – expozanți, conferențiari, vizitatori. Am avut încredere că lucrurile vor decurge bine deoarece evenimentul se adresează unui anumit segment de populație. Știu că toți suntem oameni educați, eleganți și evoluați și nu ne va fi greu să RESPECTĂM  MĂSURILE  DE  PREVENIRE ȘI  COMBATERE  A  RĂSPÂNDIRII  SARS-CoV-2.

Am emis un Regulament de participare, obligatoriu pentru toată lumea, care  nu a lezat pe nimeni și, care, a fost respectat de noi toți.

Hotelul Decebal ne-a susținut în acest sens. A fost și un lucru bun. Pentru că numărul de participanți în sală a fost limitat am  înființat un grup pe facebook unde, pe baza unui abonament, cei interesați de programul conferințelor au avut acces la tot programul.

La fel vom proceda și anul acesta.

Înscrierea în acest grup se face astfel:

Achitați suma de 100 lei în contul Holistic Therapy SRL – deschis la Raiffeisen Bank – RO98 RZBR 0000 0600 2261 9805. Trimiteți dovada de plată pe messenger la https://www.facebook.com/Festival.Holistic.Therapy și veți fi adăugat în grup.

Grupul se va numi- conferințe festival HOLISTIC THERAPY – ediția a IX -a

Evenimentul își dorește să celebreze sănătatea, stilul de viață echilibrat, spiritul, corpul fizic. Să fie cadrul în care să învățăm împreună cum să ne păstrăm frumoși și sănătoși în toate planurile.

Vom avea cel puțin trei zone de mare interes:

1 – Zona expozițiilor cu vânzare de carte, cristale și pietre semiprețioase, feng shui, produse naturiste, alimente bio, produse alimentare raw-vegane, suplimente nutritive, produse de detoxifiere, cosmetice bio – unde expozanții v-au pregătit reduceri semnificative.

2 – Zona de conferințe susținute de invitații noștri – conferențiari – persoane cunoscute de la care am învățat și învățăm în continuare.

3 – Demonstrații, workshop-uri unde vă invităm să vă relaxați și să vă deconectați. Anul acesta, deoarece condițiile ne permit,  vom asigura o cameră(birou)  pentru consultații private și terapii individuale.

Anul acesta avem și o mare SURPRIZĂ!

Organizatorul festivalului are invitații pentru 10 persoane care au participat la toate edițiile.

Toți participanții pot participa la o tombolă iar premiile vor fi considerabile.

Pentru ca lucurile să se poată desfășura în condiții confortabile atât pentru dumneavoastră cât și pentru organizator am scos taxa de vizitare de 10 lei/zi. Astfel, spațiul expozițional poate fi vizitat fără taxa de intrare. Am păstrat taxa de participare pentru conferințe. Știu că unora le displace această decizie… însă…Nu vreau să mă justific. Acest eveniment este costisitor și trebuie să aibă acoperire financiară. Nu este o afacere dar…nu-mi permit la acest moment un act de binefacere. Pe măsură ce vom crește cu  siguranță vom renunța și la această taxă care va fi achitată în felul următor:

-Taxa de intrare în spațiul destinat conferințelor este de 20 lei. Biletul de intrare este valabil pentru întreaga zi.

  • Abonament pentru cele patru zile 50 lei dacă se achită în cont până la data de 10 mai 2022 – deschis la Raiffeisen Bank – RO98 RZBR 0000 0600 2261 9805. Trimiteți dovada de plată pe messenger la https://www.facebook.com/Festival.Holistic.Therapy
  • Sau 60 lei pentru cele 4 zile, achitat la intrare in spațiul detinat conferințelor.

Vă așteptăm, așadar, în zilele de 19, 20, 21 și 22 mai la festival, în Bacău, str. Ioniță Sandu Sturza, nr. 2 la HOTEL DECEBAL, după următorul program:

Joi –  19 mai  – ora 14.00 – DESCHIDEREA FESTIVALULUI – CONFERINȚA DE PRESĂ – ora 21.30;

Vineri – 20 mai – ora 10.00 – 21.00

Sâmbătă 21 mai – ora 10.00 – 21.00

Duminică – 22 mai – ora 10.00 – 16.00 . La ora 15.00, vom declara închiderea festivalului și vor avea loc extragerile pentru tombolă.

La ora 16.00 cei care doresc pot participa la workshop All Love.

Programul conferințelor va fi postat până pe data de 17 mai 2022.

Următoarea ediție va avea loc în perioada 06 – 09 octombrie 2022. Festivalul are o prezență bianuală, respectiv mai și octombrie.

 

Vă așteptăm cu drag,

Cornelia Solomon

Organizator Festival  HOLISTIC THERAPY